jueves, 30 de marzo de 2017

5 escapadas ideales para descubrir la Sierra de Francia en Salamanca

Queremos olvidarnos de la gran ciudad y para ello, nada mejor que perderse en la mitad de la naturaleza, de paisajes y lugares que nos harán desconectar de los ajetreos y de la rutina. Vamos a descubrir el Parque Natural de Las Batuecas – Sierra de Francia para mimetizarnos con el entorno natural y más puro de la provincia de Salamanca.


Escapadas ideales para descubrir la Sierra de Francia

El Bosque de las Batuecas, los accidentes geográficos provocados por el río Alagón o la Peña de Francia y localidades como Sotoserrano, San Esteban de la Sierra, Miranda del Castañar o La Alberca son sólo algunos de los rincones que podemos descubrir si nos quedamos unos días por esta zona. Así que para que vayáis con las pilas bien cargadas os recomendamos 5 alojamientos rurales para disfrutar de la Sierra de Francia.

Horarios y recorridos de las procesiones de Semana Santa Salamanca 2017

LOS HORARIOS Y RECORRIDOS SON LOS SIGUIENTES: 


VIERNES DE DOLORES, 7 DE ABRIL

ILUSTRE COFRADIA DE LA SANTA CRUZ DEL REDENTOR Y DE LA PURISIMA CONCEPCIÓN DE LA VIRGEN,  SU MADRE (VERA CRUZ)

PROCESION VIA MATRIS

HORARIO:
20:30H. Iglesia de la Vera Cruz.

RECORRIDO:
Vera Cruz, Domínguez Berrueta, Ramón y Cajal, plaza de las Agustinas, Compañía, plaza de San Benito, (Acto del Vía Matris frente a las Madres de Dios), Compañía, Meléndez, Juan del Rey, Prado, Doctrinos, Compañía, plaza de Monterrey, Úrsula y Vera Cruz.

PASO:
Stma. Virgen de los Dolores (Felipe del Corral, S.XVIII).

HERMANDAD DEL CRISTO DEL AMOR Y DE LA PAZ. SECCIÓN DEL SANTÍSIMO CRISTO DE LA LIBERACIÓN

TRASLADO DE LA IMAGEN DEL  SANTÍSIMO CRISTO DE LA LIBERACION

HORARIO:
23:00H. Capilla del cementerio católico San Carlos Borromeo.

RECORRIDO:
Salida del cementerio San Carlos Borromeo, Glorieta de Ramiro II, camino del Cementerio,  avda. Champagnat, cruce con el Pº de San Vicente, Espejo, plaza de Fonseca, Fonseca y capilla del Colegio del Arzobispo Fonseca.
....


http://www.tribunasalamanca.com/noticias/horarios-y-recorridos-de-las-procesiones-de-semana-santa-salamanca-2017/1487854841

miércoles, 22 de marzo de 2017

Llega preparado para Grecia y otros destinos

Hospitalidad griega en el aire.
Gracias a nuestro excepcional servicio y nuestra hospitalidad griega sin igual, llegarás listo para todo cuando vueles con Aegean.



https://es.aegeanair.com/?utm_source=Newsletter-ES-ES&utm_medium=email&utm_content=mainGR&utm_campaign=ArriveReady

¿Va a viajar con niños? ¡Estamos aquí para ayudarle! 


Conozca los diversos servicios que hemos diseñado exclusivamente para usted, para convertir su viaje en una experiencia única para toda la familia.

sábado, 18 de marzo de 2017

Feria Internacional de Estudios de Postgrado (FIEP)


La Feria Internacional de Estudios de Postgrado (FIEP) es, desde 1997, el encuentro de formación de postgrado al que concurren las principales y más prestigiosas Universidades y Escuelas de Negocio de todo el Mundo.
En la Feria Internacional de Estudios de Postgrado, podrás conocer de primera mano, toda la oferta formativa de postgrado a través de las mesas informativas de las distintas Universidades y Centros de Postgrado, en las que los responsables de admisiones atenderán todas las dudas que se te puedan plantear a la hora de escoger un postgrado: qué tipo de programa se adapta mejor a sus necesidades, becas y salidas profesionales, financiación, claustro de profesores, convenios con empresas.


jueves, 16 de marzo de 2017

Η Ισπανία τιμώμενη χώρα στην 4η FOOD EXPO 2017!

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της 4ης FOOD EXPO θα βρεθεί η “βασίλισσα της γαστρονομίας” της Ιβηρικής Χερσονήσου, με σημαντικούς chefs που ορίζουν τις παγκόσμιες τάσεις. 

Η Ισπανία θα έχει προνομιακή παρουσία και στο Mediterranean Food Experience (Hall 1), καθώς ο σεφ Sergio Garrido από τη Μάλαγα θα εκπροσωπήσει μαγειρικά τη χώρα του στο φεστιβάλ το Σάββατο 18/3 στις 15:00.


Η ισπανική βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών
Η ισπανική βιομηχανία τροφίμων και ποτών ήταν ανέκαθεν ισχυρή στις εξαγωγές, εξασφαλίζοντας μία πολύ υψηλή θέση στις προτιμήσεις τόσο των παραγόντων του κλάδου, όσο και των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Σήμερα, η βιομηχανία της Ισπανίας κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες σε ολόκληρο τον κόσμο. 
Ο ισπανικός γεωργικός τομέας δεν αφορά μόνο την παραγωγή πρώτων υλών: οι επιχειρήσεις μεταποίησης αποτελούν τον μεγαλύτερο βιομηχανικό τομέα στην Ισπανία όσον αφορά τις πωλήσεις (πάνω από 90.000 εκατομμύρια ευρώ) και την τέταρτη μεγαλύτερη μεταποιητική βιομηχανία στην Ευρώπη, πίσω από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. 

Οι γεωργικές εταιρείες στην Ισπανία μεταποιούν περισσότερο από το 70% της παραγωγής και προσφέρουν ποσότητα που αντιστοιχεί σε πάνω από 120 εκατομμύρια γεύματα την ημέρα. 




miércoles, 15 de marzo de 2017

Βόλος - Βαρκελώνη με τρένο; Γιατί όχι;


Πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Βόλος αποτελούσε το κέντρο της Ευρώπης; Και όταν μιλάμε για κέντρο, δεν εννοούμε το κέντρο σαν σημείο στον χάρτη της γηραιάς ηπέιρου, μια κουκίδα σε ένα κομμάτι χαρτί, αλλά την αφετηρία για να ανακαλύψει κανείς ολόκληρη την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Πως θα σας φαίνονταν αν ξεκινούσατε από την παραλία του Βόλου με μια βαλίτσα στο χέρι και χρησιμοποιώντας σαν μόνο μεταφορίκο μέσο το τρένο, ανακαλύπτατε 5 από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης (ή και περισσότερες) με ένα μονάχα εισιτήριο κόστους 175 ευρω

Απίθανο; Κι όμως, όχι!  







domingo, 12 de marzo de 2017

Ερωτηματολόγιο για το ΚΠΓ

Αγαπητοί συνάδελφοι καθηγητές Ισπανικών, παρακαλούμε πολύ αφιερώστε λίγο χρόνο για τη συμπλήρωση αυτού του ερωτηματολογίου.
Αφορά το προφίλ του καθηγητή και του υποψηφίου των εξετάσεων για την πιστοποίηση της Ισπανικής γλώσσας.
Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε περίπου ένα μήνα. Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.
Κατερίνα Δυσσεάκη - Θάνος Ζυγουλιάνος.





jueves, 9 de marzo de 2017

Το Tango Por Dos στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Το Tango Por Dos, το διασημότερο τάνγκο στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα για 3 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

18 κορυφαίοι χορευτές και μία σπουδαία ορχήστρα ζωντανεύουν το αργεντίνικο Τάνγκο


Το Tango Por Dos είναι για το τάνγκο ότι το Cirque du Soleil για το οικογενειακό υπερθέαμα, το Royal Shakespeare Company για τις σαιξπηρικές παραστάσεις, τα Μπολσόι και Μαριίνσκι για το κλασικό μπαλέτο.


Και όταν μιλάμε για ερμηνευτές και χορογράφους του τάνγκο, ο αδιαμφισβήτητος πρώτος των πρώτων, ο ζωντανός θρύλος της Αργεντινής, είναι ο σούπερ σταρ Miguel Ángel Zotto!


ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΑΝΓΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Η σημαντικότερη και διασημότερη ομάδα τάνγκο στον κόσμο, το χορευτικό διαμάντι της Αργεντινής, το φημισμένο Tango Por Dos παρουσιάζει την πρόσφατη παραγωγή του στην Αθήνα: το εκπληκτικό υπερθέαμα RAÍCES  TANGO , που ήδη μαγεύει το κοινό στην παγκόσμια περιοδεία του, αποσπώντας τα διθυραμβικά σχόλια της διεθνούς κριτικής.


Το «Raíces Tango» είναι ένα γοητευτικό σκηνικό ταξίδι, που ξεκινά από τις ρίζες του Tango και συνεχίζει μία μαγευτική περιήγηση στην ιστορία του και στους μεγάλους σταθμούς της.


Ξεκινώντας από τις χορευτικές ιεροτελεστίες των Ινδιάνων και την κουλτούρα των ιθαγενών του Νέου Κόσμου, ηχορογραφία εμπνέεται από την παράδοση των Gauchos Pampeanos που χτίστηκε κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λατινικής Αμερικής. Παρακολουθεί την εξέλιξη του Τάνγκο ως χορού των Compadritos, των κατοίκων του Μπουένος Άιρες, των Ισπανών, Ιταλών, Γάλλων, Γερμανών και Ρώσων μεταναστών, των φτωχών εργαζομένων, αλλά και των λούμπεν στοιχείων, δηλαδή όλων όσων έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην εξάπλωση αυτού του σπουδαίου χορευτικού και μουσικού ρεύματος. Τέλος, περιδιαβαίνει τις λαϊκές αίθουσες της La Boca, τα χαμαιτυπεία και τα μπορντέλα, συναντώντας αργότερα τον Ροδόλφο Βαλεντίνο και την αποθέωση από το Χόλλυγουντ, την αποδοχή από την αστική τάξη και τη διανόηση, φτάνει στην απαγόρευση από τη Χούντα και κορυφώνεται με την καθολική και οικουμενική καθιέρωση του Tango, την ανάδειξή του σε πιο αισθησιακού και ρομαντικού χορού στον κόσμο.


Κι ενώ στην ανανέωση του ήχου του Τάνγκο συνέβαλαν καθοριστικά οι περίφημοι μουσικοί Κάρλος Γκαρδέλ και Άστορ Πιατσόλα, στο χορό το σήκωσε στις πλάτες του ο μοναδικός Μιγκέλ Άνχελ Σότο.


Επί σκηνής, παρακολουθούμε ένα ταξίδι από το Tango La Pampa στο Τάνγκο του Μπουένος Άιρες, από την ύπαιθρο στην αστικοποίηση αυτού του χορού του πάθους, από το χθες στο σήμερα, από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο. Η παράσταση ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στο πάθος και το ρομαντισμό του Τάνγκο και την αυστηρότητα και την τελειότητα της σύγχρονης τεχνολογίας των πολυμέσων: προβολές, ειδικοί φωτισμοί και εφέ συμβάλλουν στη δημιουργία μιας φαντασμαγορικής υπερπαραγωγής.


Όλα βέβαια καταλήγουν στο ανθρώπινο στοιχείο: είναι η ενέργεια και το πάθος των 18 κορυφαίων χορευτών και της σπουδαίας ορχήστρας με τους 6 σολίστ, που ζωντανεύουν την ψυχή του τάνγκο μπροστά στα μάτια των θεατών.


Ο μεγάλος αργεντίνος μετρ Miguel Ángel Zotto, που υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία, ενσωματώνει στο «Raíces Tango» όλα τα στοιχεία του χορού της υπέρτατης ερωτικής πρόκλησης και υπόσχεσης: τη σαγήνη, το λίκνισμα, την ένωση των κορμιών, το αλέγρο πνεύμα, τη διεκδίκηση, την έκσταση της αποδοχής και τη συντριβή της απόρριψης κι όλα αυτά υπό τους μεθυστικούς μαγικούς ήχους του μπαντονεόν. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Miguel Ángel Zotto μαζί με την υπέροχη Daiana Gúspero – ένα πραγματικά μοναδικό ζευγάρι-πρεσβευτές της παγκόσμιας διάδοσης και καταξίωσης του τάνγκο.


Κι έτσι η Αθήνα ετοιμάζεται να ζήσει μια σπάνια και πολύτιμη για το κοινό βιωματική εμπειρία: να δει, ν’ ακούσει, να γνωρίσει τους καλύτερους σε μία τέχνη: το Tango Por Dos φυσικά και τον μεγάλο Miguel Ángel Zotto.


TANGO POR DOS & MIGUEL ÁNGEL ZOTTO


Ο Μιγκέλ Άνχελ Σότο γεννήθηκε στο Vicente Lopez του Μπουένος Άιρες και μεγάλωσε μέσα σ’ ένα αμιγώς “tanguera” οικογενειακό περιβάλλον , με βαθιές λαϊκές και ρίζες. Ξεκίνησε τις σπουδές του δίπλα στον Rodolfo Dinzel και τις συνέχισε με τους Antonio Todaro, Juan Carlos Copes, Finito, Petroleo, Virulazo και Elvira.


Το 1985 πρωταγωνιστώντας στο «Jasmines» της μεγάλης χορογράφου Ana Maria Steckelman, τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και γνωρίζεται με τη Milena Plebs, με την οποία έμελε να ιδρύσουν το Tango Por Dos.


Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει χορέψει, χορογραφήσει και σκηνοθετήσει αξεπέραστες παραστάσεις, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και δημιουργώντας ένα φανατικό κοινό που τον ανέδειξε σε ζωντανό θρύλο του τάνγκο.


Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες , ανάμεσά τους οι Άστορ Πιατσόλα και Οράσιο Φερέρ, για τους οποίους χορογράφησε την όπερα «Μαρία του Μπουένος Άιρες», στην οποία και πρωταγωνίστησε, ο Ρόμπερτ Ντιβάλ με τον οποίο συνεργάστηκαν στο ντοκιμαντέρ «Tango» του National Geographic, ο κορυφαίος αργεντίνος τραγουδιστής Χάιρο, με τον οποίο συνεργάστηκαν σε πολλές παραστάσεις, ενώ έγραψε τη δική του ιστορία στο Μπρόντγουεϋ με την τρομακτική επιτυχία του στο περίφημο «Tango Argentino».


Ο Μιγκέλ Άνχελ Σότο πρωταγωνίστησε στα σημαντικότερα φιλμ με θέμα το τάνγκο: «Ορατόριο του Κάρλος Γκαρδέλ» των Οράσιο Φερέρ και Οράσιο Σαλγκάν, «Flop» του Εντουάρντο Μινιόνα και «Tango, Bayle nuestro» του Χόρχε Ζανάδα.


Εξέχον μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Τάνγκο της Αργεντινής, ο Μιγκέλ Άνχελ Σότο έχει ιδρύσει Φεστιβάλ και οργανώσει συνέδρια για το τάνγκο, έχει διδάξει σε σχολές και σεμινάρια , ενώ έχει τιμηθεί με τα σημαντικότερα βραβεία χορού, ανάμεσά τους το Maria Ruanova, το Possitano κλπ. Το 2000 ανακηρύχτηκε ο μεγαλύτερος εν ζωή και ένας από τους τρεις καλύτερους χορευτές τάνγκο ολόκληρου του 20ού αιώνα.


Το TANGO POR DOS (Tango X 2) είναι το δημιούργημα του Miguel Ángel Zotto που έμελε να αναδειχθεί στην κορυφαία ομάδα τάνγκο όλων των εποχών, συμβάλλοντας με τη σειρά του καθοριστικά στην παγκόσμια διάδοση και καθιέρωση του αργεντίνικου χορού του πάθους. Με το Tango Por Dos ο Μιγκέλ Άνχελ Σότο έχει περιοδεύσει και στις πέντε ηπείρους, έχει συνεργαστεί ακόμη και με συμφωνικές ορχήστρες όπως του Σύδνεϋ και του Χιούστον, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ, μεταξύ άλλων της Λωζάνης και του Τόκιο και σε φημισμένα θέατρα όπως η Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, η Όπερα της Ραβέννας ή το Sadler’s Wells του Λονδίνου.


Οι θρυλικές παραστάσεις PERFUMES DE TANGO, UNA NOCHE DE TANGO και UNA LEYENDA DE TANGO απογείωσαν στη συνείδηση του παγκόσμιου κοινού το Tango Por Dos, ενώ η πρόσφατη παραγωγή του RAÍCES TANGO που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 30 Μαρτίου, χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κριτική ως η επιτομή και το απαύγασμα του τάνγκο, η κατάθεση ψυχής αυτής της σπουδαίας ομάδας.

martes, 7 de marzo de 2017

Το Happy Day στην Μαδρίτη!

El programa matutino de Happy Day de Alpha TV visitó #Madrid 💃, habló con el Embajador Christodoulos Lazaris y miembros de la comunidad griega. 

Para ver el programa, pulsad aquí...





domingo, 5 de marzo de 2017

Becas en España para Latinoamericanos con la Fundación Carolina


Las modalidades de becas de la Fundación Carolina
  • Becas de postgrado. Dirigidas a graduados de un país miembro de la Comunidad Iberoamericana de Naciones, con capacidad académica o profesional avalada por un currículum sobresaliente.
  • Becas de doctorado y estancias cortas postdoctorales. Ambas modalidades se convocan en colaboración con una institución educativa de Iberoamérica, bien para propiciar la obtención del grado de doctor en España; bien para perfeccionar la formación postdoctoral de profesores de centros universitarios de Iberoamérica
  • Becas de movilidad de profesores brasileños. Permiten una estancia de investigación en España a profesores o técnicos superiores de universidades, así como a investigadores de organismos públicos de investigación de Brasil.
  • Becas Escuela Complutense de verano. Orientadas a profesionales y graduados de un país iberoamericano para que amplíen conocimientos en materias de sus ámbitos de interés.
  • Proyectos de Emprendimiento. Permiten que los estudiantes complementen su formación con un periodo de prácticas en empresas con un alto componente tecnológico, con el fin de que ganen experiencia laboral y adquieran un aprendizaje efectivo.
  • Programa de Estudios Institucionales. Becas para el Curso de Altos Estudios Estratégicos para Oficiales Superiores Iberoamericanos del Centro Superior de Estudios de la Defensa Nacional (CESEDEN), principal centro docente de las Fuerzas Armadas.

miércoles, 1 de marzo de 2017

La Universidad de Salamanca, a través de Cursos Internacionales, lanza su propio certificado de español

Comienza a funcionar “esPro BULATS”, un diploma de español que tendrá únicamente el sello de la Universidad de Salamanca. Hasta hace unos meses, Cursos Internacionales tenía un acuerdo con la Universidad de Cambridge para la realización de los exámenes BULATS. Ahora que Cambridge ha decidido seguir en solitario con el sistema BULATS,  Cursos Internacionales tiene la oportunidad de lanzar su propio certificado avalado por la larga tradición y experiencia en la certificación del español como lengua extranjera.


EsPro BULATS, como ya lo era BULATS,  será un certificado de evaluación con fines específicos. Evaluará el nivel de competencia lingüística dentro del ámbito de los negocios y la empresa. Además, mantendrá los altos estándares de calidad del BULATS establecidos en su día por Cambridge, y estará adaptado al marco europeo de las lenguas, pero también incluirá puntuación siguiendo los criterios americanos.
Para desarrollar este proyecto, Cursos Internacionales cuenta con un socio tecnológico, PeopleCert Qualifications, una compañía de Reino Unido especializada en la certificación de todo tipo de conocimientos, que hasta ahora no contaba con certificados de español.
Esta empresa dispone de una plataforma informática, con un puntero sistema en calificación en línea, y de la red comercial para la distribución de los exámenes.

Boletín del Portal del Hispanismo

Congresos y cursos Congreso, jornada, encuentro     XIII C...